آخرین خبرها
هاستینگ باما

اسفناج هم خوشمزه هم دارو

اسفناج؛ هم غذا هم دوا 

خواص اسفناج

یکی از سبزی های بسیار مفید که خوردن آن همیشه برای همه افراد خانواده و در هر سنی توصیه می شود اسفناج است. این سبزی که از ایران به سایر نقاط جهان رفته، سرشار از ویتامین، پتاسیم و آهن است و با رادیکال های آزاد که باعث بروز سرطان در بدن ما می شود بخوبی مبارزه می کند. برای رفع ورم ریه و روده هم موثر است.

اسفناج را هم با ماست و به عنوان پیش غذا می خورند و هم با آن خورش و پلو طبخ کرده و نوش جان می کنند. چیزی که مهم است این که تا می توانید باید از فریزری کردن اسفناج خودداری کنید و آن را تازه تازه بخورید. امروز استفاده از اسفناج را در چند غذا با هم مرور می کنیم.

● خورش آلو اسفناج

یکی از غذاهای خوشمزه ای که با اسفناج تهیه می شود، خورش آلو اسفناج است که البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.

بعد هم مقداری آب داخل مواد بریزید تا گوشت خوب بپزد. اسفناج ها را نیز بعد از شستن و خردکردن همراه مقداری روغن کمی سرخ کنید. اسفناج سرخ شده را همراه تعدادی آلوی خیس شده، درون خورش بریزید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

کوفته ریزه با اسفناج

یکی دیگر از غذاهایی که می توانید با اسفناج درست کنید، خورش کوفته ریزه و اسفناج است. برای تهیه این غذا اول مقداری لپه را درون آب بپزید، وقتی خوب پخت و آبش کم شد، آن را کنار گذاشته، مقداری گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل خوب ورز دهید بعد به صورت کوفته های ریز درآورده و درون روغن سرخ کنید.

اسفناج را هم که خوب شسته و خرد کرده اید اضافه کنید و کمی تفت دهید. مقداری آرد برنج را با آبغوره خوب مخلوط کنید، این مخلوط را همراه با مقداری آب به مواد اضافه کنید. سپس لپه های پخته را هم اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و خورش به روغن بیفتد و خوب بپزد.

خوراکی ساده و خوشمزه

دو عدد پیاز را خلالی کرده، سرخ کنید. نیم کیلو اسفناج را که قبلاً پخته اید و آبش را گرفته اید به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. تعدادی سیب زمینی را بپزید و بعد از این که سرد شده آنها را له کنید. نمک و فلفل یادتان نرود. ته ظرف پیرکسی را کمی چرب کنید و نیمی از سیب زمینی ها را ته ظرف بگذارید.

حالا اسفناج ها را روی این لایه سیب زمینی پهن کنید و بقیه سیب زمینی ها را روی اسفناج ها ریخته و مقداری هم پنیر پیتزا روی آن رنده کنید. غذا را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید و وقتی پنیر پیتزا طلایی شد از فر بیرون بیاورید. غذایتان آماده است.

بورانی اسفناج

برای تهیه این بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس اسفناج ها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت کم بپزد و آب آن گرفته شود. در آخر اسفناج ها را له کنید و با مقداری نمک و یک حبه سیر له شده درون ماست بریزید و میل نمایید؛ البته می توانید اسفناج را بعد از شستن و خشک کردن با چاقو ریزکرده و به صورت خام درون ماست بریزید.

نرگسی، غذایی تمام ایرانی

مثل همه غذاهای دیگر که با اسفناج پخته می شود، ابتدا اسفناج را شسته و با قدری آب در قابلمه می ریزیم و روی شعله می گذاریم تا بپزد، اما باید حواسمان باشد هم له نشود، هم رنگش تغییر نکند.

در یک ظرف دیگر مقداری کره یا روغن را آب کرده و سپس اسفناج پخته که آبش را گرفته ایم روی کره(یا روغن) داغ می ریزیم. کمی تفت می دهیم و سپس چند عدد تخم مرغ (بنا به میزان اسفناج ها و ذائقه خودمان) روی اسفناج ها می شکنیم.

بهتر است با نوک قاشق فضایی برای تخم مرغ ها باز کنیم تا زودتر ببندند. قدری نمک و فلفل که به این مخلوط اضافه کنیم، غذای ایرانی ما آماده خوردن است. البته بعضی ها هم اسفناج را با پیاز تفت می دهند.

مرضیه عالمی
روزنامه جام جم

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*