آخرین خبرها
هاستینگ باما

روش‌هایی برای کاهش اشک آوری پیاز

اشک پیاز

پیاز زمانی که در خاک شروع به رویش می‌کند در خود ماده‌ای به نام سولفور می‌سازد که این ماده با آمینواسید‌های موجود در پیاز ترکیب می‌شود و ماده‌ای اسیدی به نام سولفوکسید را ایجاد می‌کند. در سال ۲۰۰۲ دانشمندان ژاپنی آنزیمی را در پیاز یافتند که این آنزیم زمانی که پیاز بریده می‌شود ماده‌ای اسیدی به نام سولفوکسید را آزاد و منتشر می‌کند. با آزاد شدن این ماده اسیدی پس از بریده شدن پیاز، این ماده به سرعت با هوا ترکیب شده و ماده سین ـ پروپانتیال ـ اس ـ اکسید (syn-propanethial-s-oxide)‌ را می‌سازد و زمانی که این ماده با سطح بیرونی چشم برخورد می‌کند چشم ما را تحریک کرده و سبب سوزش و ایجاد اشک می‌شود.

روش‌هایی برای کاهش اشک آوری پیاز وجود دارد که عبارتند از :

۱- قرار دادن پیاز در یخچال قبل از پوست کندن آن. زمانی که پیاز را داخل یخچال قرار می‌‌دهیم، خنک شدن پیاز، ترکیب اشک آور آن را ضعیف می‌کند و دیگر پیاز زیاد اشک را در نمی‌آورد.

۲- پوست کندن پیاز در آب. همچنین زمانی که پیاز را زیر آب پوست می‌‌گیریم، بخش اعظم ماده اشک آور پیاز با آب شسته می‌شود و از خاصیت اشک آور بودن آن کاسته می‌گردد.

۳- خیس کردن پیاز و دستان پیش از بریدن پیازهم مفید به نظر می‌‌رسد. با این عمل، بخشی از گاز تولید شده با رطوبت دستان شما و همچنین رطوبت پیاز، واکنش نشان داده و شدت سوزش چشم کمتر خواهد بود.

۴- نفس کشیدن تنها از راه دهان در طول پوست گرفتن و خرد کردن پیاز هم روش خوبی است.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*