آخرین خبرها
هاستینگ باما

تمیز کردن ظروف آشپزخانه با مواد طبیعی

تمیز کردن لوازم آشپزخانه

تمیز کردن خانه با جوهر نمک، وایتکس و مایعات مختلف ضدعفونی‌کننده کار سختی نیست اما این مواد ممکن است به شما و اعضای دیگر خانواده آسیب برساند. به‌خصوص برای تمیز کردن ظروف بهتر است مواد شیمیایی به کار نبرید چون باقی ماندن تنها یک اثر کوچک از این مواد در سطح ظرف باعث مسمومیت شما می‌شود. در شماره قبل درباره تمیز کردن آشپزخانه با مواد طبیعی مطالبی خواندید. در این شماره به شما یاد می‌دهیم چطور ظروف‌تان را با مواد طبیعی بی‌خطر تمیز کنید.

   ظروف شیشه‌ای

  سرکه:
برای شفاف‌کردن و براق کردن شیشه‌ها، آنها را در حجم مساوی آب و سرکه بخوابانید. بعد از یک ربع آنها را به روش عادی بشویید و از درخشندگی آنها لذت ببرید.

نمک:

اگر روی ظرف شیشه‌‌ای، لکه سختی افتاده، پاک کردن آن با مواد شیمیایی امکان دارد آن را کدر کند یا روی آن خش بیندازد. برای پاک کردن آن می‌توانید کمی نمک دانه درشت روی اسکاچ بریزید و با آن روی لکه بکشید تا پاک شود.


   لکه چای و قهوه روی فنجان

  جوش شیرین:

معمولا این لکه‌ها را با وایتکس پاک می‌کنند اما شما می‌توانید یک قاشق جوش شیرین در فنجان بریزید و آن را پر از آب کنید. بگذارید شب تا صبح بماند و بعد با اسفنج آن را پاک کنید. لکه از بین خواهد رفت.

نمک و لیمو:

یک لیمو را نصف کنید، کمی نمک روی آن بپاشید و روی لکه بمالید. بعد آن را بشویید. لکه به راحتی از بین خواهد رفت.


   قهوه‌ساز

  سرکه:

مقدار مساوی آب و سرکه را در قهوه‌ساز بریزید و آن را با درجه کم روشن کنید. چند دقیقه بعد آن را خاموش کنید و بگذارید یک ساعت بماند. حالا ماشین را چند بار با آب بشویید و از آن استفاده کنید.


   ظروف نقره

 جوش شیرین:

برای برطرف کردن لکه‌های سخت روی نقره، برس را در جوش شیرین بزنید و با آن نقره را بسابید. لکه به راحتی پاک خواهد شد.

خمیردندان:

خمیردندان نقره را براق می‌کند. کمی از آن را روی پارچه نرمی بمالید و روی نقره ماساژ دهید. بعد نقره را با آب سرد بشویید و با یک پارچه جاذب رطوبت خشک کنید.


   ظرف‌های پلاستیکی نگهداری غذا

  لیمو:
برای تمیز کردن لکه‌های تیره مواد غذایی اسیدی مثل گوجه‌فرنگی از روی ظرف‌های پلاستیکی، کمی لیمو روی آنها بمالید و بگذارید در آفتاب خشک شود. بعد آن را به روش عادی بشویید. لکه از بین خواهد رفت.


  تابه و قابلمه

  نمک:

اگر چربی تابه یا قابلمه خیلی زیاد است، بعد از پخت روی آن نمک بپاشید و بگذارید بماند. بعد از نیم ساعت می‌توانید آن را به راحتی با یک بار استفاده از اسکاچ و مایع ظرفشویی تمیز کنید. نمک چربی را به‌خودش می‌گیرد. البته توجه کنید که این راه‌حل برای ظروف نچسب توصیه نمی‌شود چون امکان دارد آنها را خراب کند.

سس کچاپ:

برای از بین بردن لکه از روی ظروف مسی یا برنجی سس کچاپ را روی دستمال بریزید و با آن ظرف را ماساژ دهید. بعد از یکی، ۲ دقیقه رنگ اصلی مس یا برنج مشخص خواهد شد. بعد می‌توانید آن را با آب بشویید و با حوله خشک کنید.

روغن نباتی:

اگر روی ظرف چدن شما چیزی چسبیده، کمی روغن نباتی روی آن بریزید و یک قاشق نمک اضافه کنید. حالا با یک اسکاچ ظرف را بسابید و بعد با آب داغ بشویید تا کاملا تمیز شود.


   تخته برش

  لیمو:

برای ضد‌عفونی کردن و از بین بردن آثار ریز مواد غذایی که در شیارهای تخته برش فرو می‌روند و فاسد می‌شوند، می‌توانید یک لیمو را نصف کنید و روی تخته بمالید. بعد از نیم ساعت تخته را بشویید.


   دربازکن و وسایل کوچک دیگر

  جوش‌شیرین:
اگر به دربازکن یا رنده، غذا چسبیده و خشک شده برای تمیز کردن آن از جوش‌شیرین استفاده کنید. ۲ قاشق جوش‌شیرین را با یک قاشق آب خمیر کنید، یک مسواک را در آن بزنید و تمام درزهای دربازکن را با آن تمیز کنید.


   ظروف چینی

 جوش‌شیرین:

اگر ظرف لکه تیره پیدا کرده، آن را پر از آب‌گرم کنید و کمی جوش‌شیرین به آب اضافه کنید. بعد از ۳ تا۴ ساعت می‌توانید ظرف را بشویید. لکه برطرف خواهد شد.

لیمو:
اگر ظرف چینی شما خیلی چرب است، برای پاک کردن بهتر آن کمی لیمو به مایع ظرف‌شویی اضافه کنید و به کمک آن ظرف را راحت‌تر بشویید.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*